Posts Tagged: Musik

Text

Idag har jag mest gjort tråkigheter så det är inget att skriva om. Däremot måste jag berätta lite om helgen. Jag jobbade som ljudassistent på Pite världs och folkmusikgala. Själva jobbet var bra. Mycket lärorikt och långa arbetstider (kom hem efter 24 torsdag och fredag och efter 02 igår-natt).

Det riktigt fantastiska var ju alla otroliga akter! Till exempel Lyy som inte gjorde mig besviken trots höga förväntningar. Framförallt måste jag nämna Merit Hemmingsson (legendarisk organist) och Jonna Löfgren (Glasvegas trummis) som tillsammans gjorde en fantastisk konsert med närvaro, skicklighet och lekfullhet. Jag älskade det så jag var tvungen att gå fram till Jonna efteråt och snacka lite. Hon tyckte att jag skulle ta tag i trumspelandet igen och jag blev verkligen inspirerad av att göra det. Detta är stort!

Text

Här sitter en nyklippt och skriver mitt i tvättiden. Jag har skrivit lite rapport, varit på manifestation till minne av kristallnatten, köpt arbetsbyxor och lånat en fiolstråke. Nyss satt jag och slet mitt hår för att jag inte lyckades stämma fiolen. Stämskruvarna bara ger upp och släpper medans man stämmer nästa sträng, så seeegt! (det låter i och för sig ganska roligt, får ta och spela in det nån gång…) 

Jag ÄLSKAR nyskriven folkmusik. Lyssna till exempel på Hoven Droven eller Alla Fagra! Åh, va bra det är. Blir mycket motiverad att typ lämna in fiolen så jag kan börja spela igen på riktigt.

Nu är det karaoke på kåren och jag och Maria har en plan, hehe. Men först ska jag ta ut tvätten.

Video

Min vän Lottie har gjort en rapp om den nyss lämnade tentaveckan. Jag har proddat och spelat in, så lyssna!! Sjukt seriöst är det.

Text

Jag har fått hem min Genelec-monitorer!!! Och det är helt fantastiskt! De är pyttesmå och hur söta som helst! Men de låter som om de är 10 gånger så stora! Jag dör! De glittrar även! Jag tror aldrig att jag har skrivit så här mycket utropstecken i ett inlägg! Men jag är så glad!

Jag vet att det ska vara 60°, och diskanten ska vara riktade mot öronen och allt sånt där men just nu går inte det för min mbox är kvar i Gbg.

Men nu ska jag gå och plugga ljudelektronik. Pusshej!!

Text

Idag låg jag och drog mig superlänge tills jag gick upp, blev bjuden på pannkaka av Lottie gick till affären. På vägen hittade jag den här lilla fina krabaten:

Det är verkligen fullt med små kottisar här. Har sett minst 10 sen jag flyttade till Pite.

Mitt under min matlagning kom Sarah förbi på te och chokladbollar. Riktigt mysigt!

Jag stod och skalade och tärnade rotfrukter i minst en timme sammanlagt. Men det var det värt! Nu har jag minst fyra måltider och det blev riktigt gott! Bilden är tagen innan jag tog in det i ugnen.

 

Under andra delen av matlagningen sprang jag fram och tillbaka till Lottie för att det var tårtkalas där. Hon hade bakat en massa gott och bjudit in trevligt folk.

Sedan gick vi till Johan i min klass för en jamsession. Jag spelade mest Kazoo men fick även prova på Christoffers trombon. (ursäkta alla grannar!) Andra instrument i afton var elbas (ibland med fuzzeffekt), gitarr, dragspel, näsflöjt (-er) och trumpinnar mot pall. Mellan varven lät det, tro det eller ej, bra. För att fortsätta på temat fika så bjöd Johan på special-sockerkaka och te. Mycket gott och trevligt det med.

Nu står min mage i fyra hörn men ska läsa lite om mikrofoner och sen gå och lägga mig.

Video

Kom på att jag ju har en liten låt på lager. Här kan man lyssna på den

Text

Vilken härlig festival! Fantastisk musik, underbar natur och härliga människor. Bilder kommer i morgon. Synd att det kanske var den sista Krokstrandsfestivalen någonsin… 

Nu dricker jag te och försöker mota bort huvudvärken och de värkande tankarna. 

Text

Jag fäller just nu en tår till First aid kits sommarprogram. Så talangfulla och fina!

Text

Jag är trots allt väldigt glad att jag gick på begravningen. Det fick mig att ta in den hemska verkligheten, gråta ut men också se att livet går vidare.

Idag har jag gjort i ordning min hemmastudio och jag kunde inte hålla mig från att spela in lite på skoj. Kom hem till mig så gör vi en låt vettja! 

Nu ska jag till min kusin och leka med hennes barn trots elak hosta.

Text

Åh! Jag är så glaaad! Jag önskade mig att få pengar istället för presenter på min student och det gjorde det möjligt att jag kunde gå och köpa den här godingen idag. Ska bli så mysigt att experimentera med den i sommar!

Trots en begynnande sjukdom har det varit en fin dag, fått mycket gjort och jobbet känns okej. I morgon ska jag få träffa en väldigt fin person, hihi. Men först ska jag kolla klart på Spanien-Portugal och sova. Sova länge. 

-

Text

Klockan är alltså snart två på natten och jag ska upp tidigt att jobba. Hur kan det komma sig att jag inte är trött på nätterna? Höll ju på att somna på spårvagnen hem men just nu kan jag tänka mig att fortsätta göra musik till sommarjobbet. Än så länge har min grupp gjort en cover på Rolling in the deep och en på Frank Oceans Swim Good, fler vattniga låtar är på gång. Det kommer bli grymt när vi spelar upp det nästa vecka i Bältesspännarparken. 

Utöver jobbet har jag firat mammas födelsedag och missat 6:ans spårvagn tre gånger i rad. Rätt fin dag alltså

Video

Här kommer en låt från mitt och Stellas projektarbete.

Låten heter The Tale of the Girl

Enjoy! 

Source: anothersideofteckla